Alabalık Hangi Yeme Gelir?
Alabalık avlamak için öncelikli olarak sessiz olmak gerekmektedir. Balıkçının gölün veyahut derenin üzerine gölge düşürmemesi önemlidir. Yemin suya sessizce bırakılması, av yapılacak olan bölgeye en uygun olan yemin kullanılması gerekmektedir. Kullanılacak olan misinanın ise olabildiğince ince olması önemlidir. Alabalık avlamak isteyen pek çok kişi de alabalık hangi yeme gelir şeklinde araştırmalar yapmaktadır.
Unutulmamalıdır ki alabalık avlamak için kişinin sabırlı ve konsantrasyonu yüksek olması gerekmektedir. Yem olarak doğal alabalık yemi kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra döner kaşıklar ile birlikte yem işlemi yapmak mümkündür. Göl ve nehirlerde yer alan alabalık türleri silikon yemlere, kesme kaşıklara, maket yemlere gelmektedir. Yem ve ağırlık seçimi ise alabalık avcılığının yapılacağı alana göre değişiklik göstermektedir. Alabalık yaşam alanının büyüklüğü ve derinliği yem seçimlerinde dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer almaktadır. 20 santimetre kadar olan balıklarda 1 ila 2 numaralı döner başlıkların kullanılması uygundur. 30 santimetreye olan balıklarda 1-3 iken 3-5 numaralı döner başlıklar için ise 30 santimetreden daha uzun balıklar tercih edilmektedir.
Alabalık Neyle Avlanır?
Debisi yüksek olan sularda alabalık avlamak istiyorsanız kaşık kullanımı uygun olacaktır. Debisi düşük olan sularda alabalıkların korkmaması için ise kaşık kullanılmamaktadır. Alabalık avcılığında fly avcılık yönteminden yardım alınmaktadır. Bu avcılık çeşidi, böceklerin taklitleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Kullanılan taklit yemler ise toplamda dört çeşitten oluşmaktadır.
- Dry fly, su üstünde yem kullanmak için seçilen yem çeşitleri olarak bilinmektedir. Alabalıkların sevdiği kuru sinekler buna örnek olarak gösterilmektedir. Su yüzeyine konmaları ve su yüzeyinde gezmeleri gibi özelliklerle ön plana çıkmaktadır.
- Nymphs türü böceklerin larva dönemini taklit etmektedir.
- Wet fly ölmüş böceklerin taklit edildiği yem çeşidi olarak bilinmektedir. Suyun otuz metre altına kadar inmesi mümkündür. Suda batabilmesi sayesinde misine yardımıyla ölmüş böceğin suyun altına inmesini sağlamaktadır.
- Streamer ise silikon yemler olarak tanımlanmaktadır. Böcek veyahut balık gibi canlıları taklit etmek için kullanılmaktadır. Kaçan yem izlenimi oluşturarak alabalıkların yakalanmasında önemli bir rol oynamaktadır.
Ayrıca bkz: balıkçı kıyafeti
Alabalık Nasıl Tutulur?
Alabalık tutma işlemi hem keyifli hem de doğayla iç içe bir aktivite yapmanızı sağlamaktadır. Genel olarak incelendiği zaman ise alabalıklar yüksek rakımı olan yerlerde bulunmaktadır. Seslere karşı duyarlı olan bu balık türü çevresindeki tehlikeleri çok kolay bir biçimde algılamaktadır. Alabalık tutmak isteyen balık avcılarının olabildiğince sessiz ve sabırlı olması önem arz etmektedir. Sizler alabalık avına akşam ve sabah saatlerine çıkabilirsiniz. Bu balık türünün yemlere karşı en ilgili olduğu zaman bu zaman dilimleridir. Kendinizi gizlemek, sessiz bir biçimde hareket etmek açısından başarılı olduğu görülmektedir. Hava koşullarının uygun olması halinde balık tutmak için yemi derin bölgelere çekmeniz de önerilmektedir. Akarsulardaki akıntılı bölgeler, alabalıkların sıkça taşların arasına saklanmasına neden olmaktadır. Doğal gizlenme yerlerinin olması balıkları avlamak için gözlem yapmayı, bu balık türünün özelliklerini bilmeyi zorunlu kılmaktadır.
Alabalığın Faydaları Nelerdir?
Alabalık insan sağlığına olan pek çok katkısıyla öne çıkmaktadır. Besleyici bir balık türü olmasının yanı sıra bir hayli lezzetlidir. Kaliteli protein kaynağı olarak önerilmektedir. Ek olarak omega-3 yağ asitleri açısından da zengin olduğu bilinmektedir. Kişinin kolesterol seviyesini düzenlerken kalp sağlığına da destek olmaktadır. Alabalıklarda D vitamini, B12, demir ve çinko gibi seçeneklere yer verilmektedir. Sinir sistemi fonksiyonlarına destek sağlayan alabalık kemik sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Düşük kalorili olmasından ötürü de kilo kontrolü sırasında katkısı olan besin çeşitlerinden birisi olarak değerlendirilmektedir.
Bu içeriğimizde kısaca alabalık hangi yeme gelir konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan uv korumalı tişört ürünlerimize de göz atmayı unutmayın!